Wil je groeien? Meer business genereren? Dan kan je natuurlijk je salesteam uitbreiden, marketing medewerkers aannemen. Maar het kan ook goedkoper en efficiënter; gebruik je fans, je ambassadeurs, je Superpromoters! Hieronder een aantal redenen waarom zij waardevol zijn voor je organisatie.

1. Ze creëren meer positieve buzz en reacties

Door middel van social media (Twitter, Facebook, Linkedin etc.) is het vandaag de dag extreem makkelijk om ervaringen met producten of diensten te delen met anderen. Een Superpromoter creëert meer content en reacties over je merk en/of organisatie dan de gemiddelde gebruiker en neemt het voor je op indien andere negatieve ervaringen delen.

2. Superpromoters beïnvloeden opinies en aankopen van hun vrienden

Superpromoters zijn sociaal en houden er van om connecties aan te gaan met mensen die dezelfde interesse delen. Superpromoters worden gezien als een betrouwbare bron voor informatie, zijn kritisch en creëren meer relevante content die een aankoopbeslissing beïnvloeden.

3. Superpromoters vinden het leuk om over je merk en/of organisatie te praten

Superpromoters delen meer informatie over je merk en/of organisatie dan de gemiddelde internetgebruiker of tijdens zijn aanwezigheid op sociale evenementen. Velen zien het delen van deze informatie als een vorm van ontspanning.

4. Superpromoters vinden het fijn om social media te gebruiken om andere mensen te helpen

De kerneigenschap van een Superpromoters is dat deze het fijn vinden andere mensen te helpen. Dit doen ze niet voor hun ego, maar gewoon om behulpzaam te zijn. Het is een invitatie tot kopiëren van een positieve beleving. Ze houden er van om nieuwe mensen te ontmoeten.

5. Superpromoters willen gewaardeerd worden

Door het delen van informatie voelen ze zich gewaardeerd. Superpromoters worden vooral gemotiveerd door de waardering die ze krijgen als goede bron van informatie en betrokkenheid bij ontwikkelingen van de organisatie.

6. Superpromoters zijn erg loyaal aan merken en/of organisatie waar ze een band mee hebben

Waarom doen ze de dingen die ze doen? Ze houden er van gewaardeerd te worden en willen als een betrouwbare bron van informatie gezien worden. Ze vinden een goede band of relatie belangrijk.

Definitie Superpromoter: Een Superpromoter is superenthousiast over jouw merk en/of organisatie en deelt dit enthousiasme graag aan zijn waardevolle relaties zonder geldelijke vergoeding.

Kijk uit naar mensen die al open en eerlijk over je merk praten. Nodig ze uit om een programma op te bouwen waar jij en je toekomstige ‘brand advocates’ iets aan hebben.